| Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2030 (2021) |
| 1. | Potraviny na trhu nepředstavují riziko pro zdraví člověka |
| Zatížení | potravních řetězců chemickými látkami se snižuje |
| Mikrobiální | nebezpečí jsou efektivně omezována |
| Disponujeme | aktuálními daty o potravinách |
| Pozornost | je věnována novým nebezpečím |
| 2. | Systém bezpečnosti potravin je funkční a udržitelný |
| Další | rozvoj systému při uplatňování principů analýzy rizik |
| Účinná | meziresortní spolupráce |
| Dostatek | personálních kapacit pro fungování a rozvoj systému |
| 3. | Vzdělaný spotřebitel má možnost informované volby |
| Včasné | sdělování přesných a ověřených informací |
| Vzdělávání | laiků, prohlubování znalostí profesionálů |
| 4. | Výživa |
| Správná | výživa |