Databáze strategií - Portál strategických dokumentů v ČR

Databáze strategií Portál strategických dokumentů v ČR

..vyberte místo Zaslat DOTAZ / NÁMĚT Často kladené dotazy vstup do terminálu

MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ

Názvy hierarchických úrovní
1. "Klíčová priorita"
1.1 "Projekty a aktivity"

Rozbalit detaily

Zdraví 2020 ČR - AP č. 02c: Správná výživa a stravovací návyky populace - 2 c) Bezpečnost potravin

1. Vědecky podložené hodnocení zdravotních rizik

Hodnocení individuální spotřeby potravin

Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství

Hodnocení dietární expozice člověka chemickým látkám

Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu

Hodnocení biologické bezpečnosti potravin

Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství

Hodnocení expozice populace chemickým látkám z předmětů určených pro styk s potravinami

Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství

Doplnění Národní databáze složení potravin

Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství

Posuzování nově hrozících zdravotních rizik z potravin

Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství

2. Řízení zdravotních rizik

Koordinace a rozvoj činnosti kontrolních orgánů pro potraviny (se zaměřením na roli OOVZ)

Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství
XXIII.a bezpečnost výrobků a služeb
XXIII.c práva spotřebitelů

Národní databáze dat popisujících bezpečnost potravin v ČR

Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství
XXIII.b dozor nad trhem

Rozvoj systémů surveilance bezpečnosti potravin (Nutrivigilance)

Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství

3. Komunikace zdravotních rizik a vzdělávání

Potravinová gramotnost

Deskriptory:
VI.i celoživotní učení
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu

Celoživotní vzdělávání odborníků v oblasti bezpečnosti potravin

Deskriptory:
VI.e vysokoškolské vzdělávání
VI.h další vzdělávání
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství

Spolupráce s mezinárodními institucemi řešícími bezpečnost potravin

Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu
XVIII.d potravinářství
XX.i Evropská unie

Spolupráce mezi státem, PPP, občanskými organizacemi

Deskriptory:
XIII.c životní styl, výživa, spotřeba tabáku a alkoholu